Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından hazırlanan Göller Yaylası İçme Suyu Projesi’nin temel atma töreni Kozan’da gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Saimbeyli Belediye Başkanı M. Şahin Gökçe ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törende projenin detayları hakkında bilgi verildi. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Yayla turizminin en çok geliştiği yerlerin başında da Göller Yaylası geliyor. Ne yazık ki burada yıllardır çekilen bir su sıkıntısı var. Vatandaşlarımız tankerlerle su taşıyarak yahut biriken karları eriterek su ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu proje sayesinde artık böyle bir sorun yaşanmayacak. Göreve geldiğimiz günden beri Adana’da susuz yer kalmayacak diyorduk. Göller Yaylası bu bölgelerden bir tanesiydi. Adana’nın tamamı için projelendirmiş olduğumuz 500 km’lik içme suyu hattının 22 km’si Göller Yaylası’nı kapsıyor." dedi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk de yıllardır çözülemeyen bu sorunu çözüp Adanalıların mağduriyetine son verecekleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yıllardır ihmal edilen ilçelerin artık hak ettikleri hizmeti alacağını vurguladı. Yıllardır su konusunda Kozan’ın oyalandığını vurgulayan Sözlü, "Tüm imkanlarımızla çalıştık ve bu bölgedeki sorunu çözecek projemizi başlattık. Bir rüyayı gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı. 23 kilometrelik isale hattının yapılacağını söyleyen Sözlü, yaklaşık 3 kilometresinin bulunduğu yerin çok sert ve sarp olduğunu, personellerin zor şartlara rağmen özveriyle çalıştığının altını çizdi. Başkan Sözlü sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim halkımız her şeyin en iyisine layık. Projemiz çok kapsamlı ve sadece Kozan’ın değil Saimbeyli ve Feke’nin de su sorununu çözecek."

Göller Yaylası projesiyle birlikte Saimbeyli’nin Değirmenciuşağı, Ayvacık, Halilbeyli, Yardibi, Kapaklıkuyu, Kozan’ın Akçalıuşağı, Kuyubeli, Boztahta ve Feke’nin ise Tokmanaklı mahallesinde su sıkıntısı son bulacak. 50 bin kişiye hizmet sunulacak projenin yatırım maliyeti ise 7 milyon 798 bin TL olarak açıklandı.