Çanakkale Zaferi, Trabzon Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları’nda çeşitli etkinliklerle anıldı. Çanakkale Savaşlarının simge ismi haline gelen Seyit Onbaşı’yı canlandıran bir öğrenci, sırtındaki temsili topuyla birlikte sınıfları gezerek öğrencilere kendini tanıttı. Okulun giriş kısmında açılan sergiyle de büyük zafer resimlerle canlandırılmaya çalışıldı.

Okul konferans salonunda düzenlenen programda da Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı bir sunumla başladı. Programda Çanakkale için yazılmış türküler öğrenciler tarafında seslendirildi. Öğrencilerin sahnelediği Çanakkale konulu tiyatro gösterisi salonda bulunan davetlileri gözyaşına boğdu.

Özel Gülbahar Hatun Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Recep Türen, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Çanakkale savaşlarında simge bir isim olan Seyit Onbaşı rolünü temsil eden bir öğrencimiz, sınıfları dolaşarak öğrencilere Seyit Onbaşı'yı tanıttı. Daha sonra öğrencilerimiz için hazırladığımız Çanakkale zaferlerini anma programını okulumuzun konferans salonunda düzenledik. Çanakkale savaşında birçok okulun mezun vermediğini, sıraların boş kaldığını anlatabilmek için bir tiyatro gösterisi hazırladık. Öğrencilerimiz rollerini samimi bir şekilde oynamaları karşısında gözyaşlarımızı tutamadık. Çanakkale ruhunu yeniden öğrencilerimizle yaşamaya çalıştık.” dedi.