Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri sağlıklı yaşam yürüyüşünü ellerinde güllerle gerçekleştirdi. Yürüyüş güzergahı boyunca sağlık çalışanları vatandaşlara ve özellikle kadınlara gül dağıttı.

Yimpaş AVM önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşe Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, müdür yardımcıları ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Halk Sağlığı personeli katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, toplumda kadının yeri ve önemini belirterek kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Karaarslan, “Son zamanlarda gündemimizi kadına yönelik şiddet meşgul etmektedir. Kadınların haklarının aranması yanında sağlık çalışanı kadına da şiddetin de karşısındayız. Bilindiği gibi sağlık çalışanları zor şartlar altında hizmet vermekteler. Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları insanlarımıza hizmet etme gayretinde iken böyle bir süreçte şiddete maruz kalması kabul edilemez. Biz bu amaçla bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Yürüyüşte saflığın temizliği olan beyaz atkı hediyemiz ve karanfil dağıttık. Biz sağlıkta şiddete değil şiddetin her türlüsüne karşıyız.” diye konuştu.