Sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yapılan hasta bir sokak köpeğine, Yenimahalle Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri, sahip çıktı. Ekipler, köpeğin tedavisine başladı.

Gazi Orman Çiftliği Parkı’nda vatandaşlar tarafından bulunan hasta köpek için Yenimahalle Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Belediye ekipleri tarafından belediyeye ait hayvan barınağına getirilen köpek için yapılan ilk kontrollerin ardından tedaviye başlandı. Yapılan muayene sonucunda, ileri derecede uyuz hastalığı olduğu ve arka bacaklarında his kayıpları yaşandığı tespit edilmesinin ardından tedavisi başlatılan hasta köpek, veterinerlerin gözetimi altına alındı.

Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik, yaptığı açıklamada, hasta köpeğin normal yaşamına dönebilmesi için uzun soluklu bir tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtti. Çelik, şunları kaydetti: “İlçemizde yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların tedavi ve bakımlarını barınağımızda en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hasta köpeğimizi barınağımıza getirdiğimizde durumu oldukça kötüydü. Serum taktık ve enfeksiyona karşı ilaç tedavisine hemen başladık. İnşallah bu zorlu süreci atlatabilmesini umut ediyoruz. Ayrıca talihsiz köpeğimiz hakkında bilgi veren duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

“Cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmet veren hayvan barınağımızda, 6 yıl içerisinde 8 bin başıboş hayvan toplanırken,5 bin 920 sahipsiz hayvan ameliyat edildi." diye konuşan Çelik, "Aşıların da yapıldığı barınakta bin 900 hayvan da sahiplendirilerek yeni evlerine teslim edildi. Günde yaklaşık 100 hayvanın mama ve kamu kurumlarının yemekhanelerinden getirilen yemeklerle düzenli olarak beslendiği barınağımızda, 4 veteriner hekimimizin yanı sıra 2 araçla, 12 kişilik de hayvan toplama ekibimiz görev yapıyor.” dedi.