Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) çalışanlarına iftar düzenlendi.

Erdemir ve Türk Metal Şube yönetiminin birlikte organize ettiği ve Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda verilen iftarların ilkinde Atölyeler Bakım Direktörlüğü çalışanlarına, ikincisi de Çelik Üretim Direktörlüğü çalışanlarına düzenlendi. İftarlara, Türk Metal Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş, Atelyeler Bakım Ünitesi Direktörü Aydın Duman, Çelik Üretim Direktörü Ural Dursun, sendika ve ünite yöneticileri katıldı.

Diğer yandan, önceden Erdemir Koruma Güvenlik Müdürlüğü’nde çalışan, daha sonra ise Erdemir’deki çeşitli ünitelere transfer olan işçiler iftarda buluştu. Türk Metal Şube Başkanı Odabaş, davetli katıldığı iftardaki konuşmasında, işçilerin farklı iş yerlerinde olmalarına rağmen birlikteliklerini sürdürmesinden memnunluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Sergilediğiniz birlik ve beraberliğiniz örnek teşkil ediyor. Türk Metal ve şahsım olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Bu tür etkinlikleri devam ettirmenizi diliyorum.”

Öte yandan, Erdemir ile sendikanın Erdemir çalışanlarına yönelik ortaklaşa düzenlediği iftarlara, Ramazan ayı boyunca devam edileceği kaydedildi.