İstanbul Adalet Sarayı’nda başsavcılığın aracının motoruna giren kedi yavrusu itfaiye ekiplerini uzun süre uğraştırdı. İtfaiyenin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü sırada bulunduğu yerden çıkan yavru kedi yeşillik alana kaçtı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde park halinde bekleyen başsavcılığa ait minibüslerden birinin motor kısmında kedi sesi gelmesi üzerine görevliler itfaiye ekibi çağırdı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, kedi yavrusunu kurtarmak için çalışmalara başladı. Yavru kedinin nerede olduğunu tespit etmeye çalışan ekipler, hem aletlerle hem de ‘pisi pisi’ diye seslenerek klasik yöntemle kediyi kurtarmaya çalıştı.

Sürekli miyavlayan kedinin bir ara sesi kesildi. Ekipler bu kez kedinin hala motor kısmında olup olmadığını öğrenmek için incelemelerine devam etti. Önce aracı çalıştıran ekipler, yine ses gelmeyince bu kez su sıktı. Su sıkılmasıyla birlikte yavru kedi tekrar miyavlamaya başladı. İtfaiye ekipleri de tekrar kurtarma çalışmalarına başladı. Bazı görevliler aracın altına girerek bazıları da üstten çalışmalarını sürdürdüğü sırada kedi yavrusu kendisi bulunduğu yerden çıkarak kaçmaya başladı. Korkan ve yeşillik alana kaçan yavru kedi bir ağaca sığındı.