Antalyalı kadınlar, 5 bin kişilik koroyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde şiddete hayır diyecek.

Muratpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı, kitlesel tavır koymak ve toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan belediye, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kaşıklarla ritim tutup, şiddetin her türlüsüne hayır demeyi planlıyor. Bu kapsamda yürütülen 5 bin kişilik kadın korosu için çalışmalar sürüyor.

Yaşlıevi’nde koro çalışması yapan kadınları ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Toplum olarak barış ve sevgi için hep birlikte, geniş katılımla bunu başarmak istiyoruz. Muratpaşamız’da yaşayan tüm kadınlarımızı bu koroya katılmaya çağırıyorum. Şiddete karşı, kitlesel nitelikte bir tavır sergileyelim.” diye konuştu.

Aydın Kanza Kültür Merkezi, Değirmenönü Kültür Merkezi, Yaşlıevi, Bayındır Emekli Kahvesi ve Dutlubahçe’de, koro çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Uysal şöyle devam etti: “Kadınlarımız, kaşıklarla ritim tutup, şarkı söyleyip kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne hayır diyecek. Sevgi, barış ve kardeşlik çağrısı yapacak.”

Muratpaşalı kadınlar; 8 Mart 2015 Pazar günü saat 13.00’de Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası yanındaki Kent Meydanı’ndaki koroda şiddete hayır diyecek. Kadın korosuna katılmak ve çalışma ilgili olarak bilgi almak isteyenler, Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa ve 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi’ne müracaat edebilecek.