Sabuncu, Müdürlükte düzenlenen toplantıda, yangında personelin kullandığı malzemeler hakkında gazetecileri uygulamalı olarak bilgilendirdi. Sabuncu, orman yangınlarının meydana geldiği yer yaşam birliği içerisinde bulunan canlı ve cansız bütün varlıkları yakarak yok eden bir afet olduğunu kaydetti.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangınlara karşı gerekli mücadelenin verildiğini ifade eden Sabuncu, "Bölge Müdürlüğümüze bağlı 26 yangın gözetleme kulesi, 31 ilk müdahale ekip binasında 804 personelimiz havadan ve karadan olmak üzere 24 saat esasına göre faal bekletilmektedir. Bununla ilgili olarak tüm alt yapı çalışmalarımız tamamlanma aşamasındadır" dedi.

Yangınlara karşı temel stratejiler izlediklerini belirten Sabuncu, "Orman yangınlarının çıkmasını engellemek, olası yangına karşı yaptığımız hazırlıklarla daha az hasarla atlatabilecek çalışmalar yapmak, yangından haberdar olma ve müdehale etme anlamında en hızlı şekilde hareket ederek bütün ekipman ve organlarla müdehale etmek. Herşeye rağmen yangınlarda hasar gören orman alanlarını en kısa zanmanda tekrar ağaçlandırarak ülkemize kazandırmak" diye konuştu.

Sabuncu, yangınların çıkış sebebinin yaklaşık yüzde 70'inin insanların ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Sabuncu, şunları söyledi:

"Müdürlük olarak yıl içerisinde yapılan bütün etkinliklerde personel bilinçlendirme çalışmaları, işetme müdürlüklerimiz  kendilerine bağlı bölgelerde toplantılar düzenleyerek halkımıza orman yangınlarının oluşmasına karşı alınacak tedbirler konusunda aydınlatıcı bilgiler veriyorlar. Yine kritik ve  halkın yoğun olarak iştirak ettiği alanlarda döviz ve pankartlarla orman yangınına karşı uyarılar yapıyoruz."

Sabuncu, özellikle anız yakılmaması ve piknikte yakılan ateşlere dikkat edilmesi hakkında gazetecilerin kamuoyunu uyarmalarını istedi.