6 gün önce birbiri arkasına gelen kara haberlere üzülen Kahramanmaraş, bu acısını kentte düzenlenen aktiviteler ile atıyor.  

Son iki gün içerisinde Kahramanmaraş’ta birbiri arakasına gelen isimler, toplantılar ve spor aktiviteleri kent canlılığını 5 kat arttırdı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, yazar Kahraman Tazeoğlu, Kitap Fuarı, Tarihi Kentler Birliği toplantısı, Rafting Turnuvası, Extrem Park açılışı derken kent, tarihinin en kalabalık dönemini yaşıyor.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

3 GÜN ÖNCE ÜZÜLDÜK, 3 GÜN SONRA SEVİNDİK

Son 6 gün içerisinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylar, şehirde neler oluyor sorularını akıllara getirmişti. İlk önce Suriye’den gelen toz bulutu, sonra edebiyatın Beyaz Kartalı Bahattin Karakoç’un yaşamını yitirmesi, otobüs kazasında 7 kişinin yaşamını yitirmesi Kahramanmaraşlı polisin görev yeri Mersin’de şehit olması, akıllara neler oluyor sorusunu getirirken, kentte düzenlenen spor aktiviteleri, şehrin üzerindeki kara bulutu dağıttı

BÜYÜKŞEHİR İLE ATAK

“Kahramanmaraş için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek göreve gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 4 yıl önce herkesin kültür, sanat ve spor hayal olarak nitelendirdiği 3 dev eseri Kahramanmaraş’a kazandırdı. Yedikuyular Kayak Merkezi, Extrem Park ve Su Sporları merkezi kente şu anda altın çağını yaşatıyor.

1994 yılında Merkezi Hükümetten pay almadan Türkiye’ye belediyeciliği öğreten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden giderek, kenti ilmek ilmek işleyen Erkoç, söz verdiği her projeyi yerine getirdi.

19-21 EKİM RAFTİNG TURNUVASI

Eksikliği hissedilen bir çok yatırımı Kahramanmaraş’a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, 19-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan rafting turnuvasının ilk düdüğünü çalarak turnuvaların startını verdi Yılarca eksikliği hissedilen ve ne zaman şehirde bir araya gelinse yapılmadığı için eleştiri alınan hizmetlerin hepsi tek tek yapıldı. Yedikuyular Kayak Merkezi, Dondurma Festivali ve Su sporları Kahramanmaraş’ta yeniden hayat buldu. Kılavuzlu köprüsünde WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ile birlikte turnuvanın startını veren Erkoç yaptığı konuşmasında, adrenalin tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet etti.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

19-21 Ekim tarihleri arasında Kılavuzlu bölgesinde 600 sporcunun katılımı ile başlayan turnuva öncesi sporcular kortej şeklinde şehirde yürüyüş yaptı. Kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk anıtını önünde son buldu.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANDI

Bir çok ili ayrıca 460 ilçeyi birbirine tarihi bir ağ olarak bağlayan Tarihi Kentler Birliğinin Toplantısı Kahramanmaraş’ta düzenlendi. Tarihi ile kadim medeniyetleri bir araya getiren bu il ve ilçeler bu birlik sayesinde tarihi eserleri gelecek nesle aktarabiliyor. Ramada Otelde Dulkadiroğlu Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş herhangi bir yer şehirlerden bir şehir olmadığını söyledi.

ESKİ BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU KAHRAMANMARAŞ’A GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek ‘Duruş: Gençlerle Yüz Yüze’ kitabını mütalaa etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin davetlisi olarak KSÜ’de gençlerle bir araya geldi.

EXTREM PARK AÇILDI

Avrupa ve Türkiye’nin oyun grubu olarak en büyük parkı içerisinde yer alan Extrem park kent protokolünün katılımı ile açıldı.

Haber: Mustafa Kılınç