Kahramanmaraş Engeliler Derneği'nde kurulan laboratuvarın açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkiye Cumhuriyeti'nin eskisi kadar imkansızlıklar içerisinde olmadığı belirtti.
Söz konusu projenin hayata geçirilmesinin kolay olmadığını vurgulayan Güvençer, SODES desteğiyle hazırlanan projenin engellilere kolaylıkla sunacağını söyledi.

Çalışmanın görme engellilere "hayırlı" olmasını dileyen Güvençer, şunları kaydetti:

"Görme Engelliler Derneği ile işbirliği içerisinde bu bilgisayar laboratuvarının hizmete açtık. Proje kapsamında bu laboratuvara özel program yüklü 6 bilgisayar ve özel bir yazıcı alındı. Bu sisteme kullanabilen görme engelli vatandaşlarımıza hizmet ederken, proje süresince eğitim ve desteklerle sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Bu çok güzel bir proje. İlimize ve görme engelli arkadaşlarımıza hayırlı olsun."

Görme Engelliler Kahramanmaraş Şube Başkanı Doğan Nurluyol da projenin kendileri açısından yararlı ve önemli olduğunu belirtti.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Nurluyol, "Bizler artık dünya ile entegre olmak konusunda önemli bir imkana ulaşmış olduk. Görme engelliler artık burada internete girerek merak ettikleri kavram ve terimleri inceleme fırsatı bulacaklar. Buraya gelen öğrencilerimize örneğin, Yahya Kemal Beyatlı'nın bir şiirini kabartma olarak verme imkanımız olacak" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat da SODES desteğiyle hazırladıkları projenin engellilerin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağını söyledi.

Sertpolat, bazen gazete bazen de beğendiği yazarın eserini okumak isteyen ancak piyasada braille alfabesiyle yazılmış kitap ya da gazeteyi bulamayan görme engelliler için laboratuvarın önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından bilgisayar laboratuvarının açılış kurdelesi kesildi.

Vali Güverçer, engelli vatandaşların bilgisayarı nasıl kullandığı hakkında bilgi aldı.

Laboratuvardan ücretsiz yararlanabilecek engelliler, bilgisayarlar aracılığıyla internetten indirdikleri yazıları braille alfabesiyle okuyabilecek.