Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen şenlikte, öğrenciler hem yarıştılar, hem de kültürü yansıtan oyunlarla eğlendiler.
Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaya, Andırın Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, çocukların oyunlarla liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, fiziksel ve beceriler kazanma ve kendi kültürünü tanıma gibi kazanımları sağladığını söyledi.

Geleneksel çocuk oyunları şenliği ile çocukların karakterine uygun fiziksel etkinlikler yapmasının hedeflediğini vurgulayan Kaya, düzenlenen şenlikle de kültürümüzü yansıtan oyunların sergilendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde bireysel ve grup halinde elma yeme, halat çekme, yumurta taşıma, mendil kapmaca, çuval yarışması, ip atlama, sandalye kapmaca gibi oyunlarla eğlendi.

Oyunlarda derece alan öğrencilere madalya ve hediyeleri katılımcılar tarafından verildi.

Etkinliğe, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Hakim Serdar Tuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil İbrahim Doğan ve daire amirleri katıldı.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ