Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, DSİ Cumhuriyet salonunda düzenlenen iftar yemeğinde 200 şehit ve gazi ailesiyle biraraya geldi. Karatepe, yaptığı konuşmada ramazan ayı nedeniyle şehit ve gazi aileleriyle birlikte iftar yemeğinde buluştuklarını belirtti.

Karatepe, "Zaman zaman şehitler, gaziler gününde ve ramazan ayında şehit ve gazi ailelelerimizle bir araya geliyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize allahtan rahmet diliyoruz. Bugün huzur içerisinde ibadetlerimizi  yerine getirebiliyorsak ve ülke olarak birlik beraberlik içerisinde kalkınmamızı gerçekleştirebiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu her zaman biliyoruz" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de şehitlerin bu vatan toprakları için hayatını ortaya koyduğunu kaydetti.

Şehit ve gazi yakınlarının "Baş tacı" olduğunu ifade eden Güvenç, "Onlar için devlet olarak neler yapsak azdır. Meclis kapanmadan önce yoğun bir çalışma sonucu  çıkarılan torba yasayla şehit yakınları, gazilerimiz ve terör mağdurur diğer vatandaşlarımız için yeni istihdam hakkı getirdik. Mevcut olan istihdam hakkı birden ikiye çıkarıldı. Gazilerimize istihdam hakkı verildi. Yine şehit babalarının aldığı maaş muhtaçlık şartına bağlıydı bu da kaldırıldı. Belirli bir maaş almaları sağlandı" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Güvenç, "Masamızda beraber yemek yediğimiz agabeyimizin oğlu 1 yıl önce şehit olmuş. Keşke barış süreci daha önce başlamış olsaydı. Bu şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı. İftar sofrasında barış sürecinin önemini bir kez daha hissetmiş olduk. İnşallah bu barış süreci devam eder ve yeni şehitlerimiz olmaz anneler yüreklerine kan akıtmaz" diye konuştu.

Yemeğin ardından Güvenç ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz davetli ailelerin çocuklarına hediye etti. 

Yemeğe İl Jandarma Komutanı Çoşkun Doğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve davetliler katıldı.