İl temsilcisi Sait Kılıçsallayan liderliğinde gerçekleştirilen tırmanışa ilimiz Gençlik Spor Kulübü, Bölge Spor Kulübü, Kadak Spor Kulübü , Kasüdak ve ferdi sporculardan oluşan 8 kişilik ekiple gerçekleştirildi.

Yoğun yağmurla Kayseriye ulaşan ekip Tekir bölgesine ulaştı burada jandarmaya gerekli kayıtları yaptırıp Çoban ini denilen bölgeye ana kamp için yürüdü .Geceyi burada geçiren ekipsabah saat 04:30 da kalkıp kahvaltı ve daha sonrası tırmanışa başladı. Yaklaşık altı saat süren tırmanış sonunda ekip zirveye ulaştı . 3917 m Erciyesin zirvesine şanlı bayrağımızı dikip şerefle dalgalandırdılar.

Ekipte on buçuk yaşındaki Ferhat Kılıçsallayan'da bir rekora imza attı ve Erciyes'e tırmanan en küçük dağcı oldu .

Zirve defterini imzalayan ekip daha sonra kontrolu bir şekilde inişini tamamladı ve K.Maraşa dönüş yaptı.

İl temsilcisi Sait Kılıçsallayan "tüm kulüplerimizden katılan dağcı sporcularımızı tebrik ediyorum bu zirvemizi tüm Kahramanmaraşlılara ve tüm can dostlarımıza armağan ediyoruz. Katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı beye ve tüm destek olanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her yıl yeni sporcularımızı yetiştirim bölgemizin en yüksek zirvesi olan Erciyesi onlarla keşfediyoruz bu maceraya dahil olmak isteyen tüm gençlerimizi dağcılık sporuyla tanışmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüze bekliyoruz" dedi.