Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sertpolat mesajında şunları söyledi:

Türkiye'de çocukların her tür şiddet, ihmal ve istismardan korunarak, haklarını bilerek ve kullanarak büyütülmeleri gereğini toplumun tüm katmanlarına anlatmalıyız.
          
Devlet olarak amacımız mevzuatlar çerçevesinde haklarını bilen, koruyabilen, başkalarının haklarına saygı duyabilen, değerlerine  sahip çıkabilen çocuklardan oluşan özgüvenli bir kuşak yetiştirmektir. Çünkü ancak toplumların hak temelli bireyler yetiştirmesi sonucunda gerçek demokrasiye ve uygarlaşma düzeyine ulaşabileceklerine inanmaktayız.
          
Bu nedenlerdir ki çocuğu tüm ihmal ve istismarlardan arındırarak 0-18 yaş arası bir BİREY olarak düşünmeliyiz. Toplum değerlerine ve inandıkları doğrulara, saygı duyulması gerektiğini ve üzerinde yaşadığımız ülke adına alınacak kararlara katılma haklarının verilmesiyle ilgili beklentilerin bu toplumu oluşturan bireyler olarak en doğal hakları olduğunu kabul etmeliyiz.
          
Bu anlamda gerek çocuklar ve gençler, gerekse erişkinler için geliştirici ve uygarlaştırıcı  bir yaşam tarzı ve ihmal ve istismarın önüne geçilerek çocuk işçiliğinin  önlenmesi  gerektiğine inanıyoruz.
          
Çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakkı ihlalidir. Yapılan tahminlere göre bugün tüm dünyada yaklaşık 250 milyon çocuk, yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde çalışmaktadır. Çocuk işçiliği, dünyada getirilen yasaklara rağmen; özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir sorunu olarak varlığını sürdürmektedir. Çocuklar tüm dünyada inşaatlarda, tarlalarda, fabrikalarda, oto tamirhanelerinde, maden ocaklarında hatta savaşlarda asker olarak kullanılmakta ve çalıştırılmaktadır. Ağır çalışma koşulları ve kötü muamele pek çok çocukta derin fiziksel ve psikolojik izler bırakmaktadır.
           
Hemşehrilerimize, caddelerde bir şeyler satmaya çalışan çocuklarla asla alış-veriş yapmamalarını, yapanları da çekinmeden uyarmalarını istiyoruz. Sokakta çalışan her çocuk istismar edilen, sömürülen çocuktur. Çocuklara verdiğimiz her kuruş,  iyilik değil kötülüktür ve onları daha çok sokağa mahkum etmektir. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, gerekse Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, İŞKUR ve yerel yönetimler, bu tür çocukların sokakta çalıştırılmalarını engellemek için büyük çaba sarf etmektedir. Ayrıca çocuklarla alış-veriş yapmak ve büyükleri tarafından çocukların çalıştırılmasının Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanununa göre suç olduğunun bilinmesi  gerekir.  
           
Çalışan çocuk probleminin kökünden çözümlenmesi, iş sektöründe haksız rekabetin önlenmesi, iş dünyasının çağın niteliklerine uygun kalifiye insan gücüyle çalışabilmesi için, zorunlu temel eğitim süresine ek olarak; meslekî ve teknik eğitimin sanayi ve hizmet sektörünün gereksindiği kalifiye insan gücünü yetiştirecek biçimde geliştirilmesi ile mümkündür. Böylece, eğitim hakları ellerinden alınmamış, meslekleri ve yaşama biçimlerini seçmede söz hakkına sahip çocuk ve gençlerin gelecekte oluşturacağı kalkınmış bir Türkiye, daha mutlu ve daha müreffeh bir ülke olacaktır.