İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta 35 yetim çocuğa yardım eli uzatıldı.

Öğrenciler tarafından toplanan kumbaraları teslim alan İHH gönüllüsü Yusuf Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Bülbül, ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerin katılımıyla başlatılan projeyle belirlenen yetim çocukların aylık rutin olarak başta eğitim olmak üzere sağlık, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

"İyilikte Yarışan Sınıflar" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Türkiye çapında bin 476 okulun dünya genelindeki yaklaşık 5 bin yetim çocuğa sahip çıktığını anımsatan Bülbül, şöyle konuştu:

"Kampanya çerçevesinde Kahramanmaraş'ta da 35 yetime destek verdik. Projenin asıl amacı küçük yaşlarda çocukların yardım bilincini geliştirmek ve dünyadaki diğer kardeşleriyle aralarında bir bağ kurabilmelerini sağlamak. Hepsinden de önemlisi merhamet ve yardımseverlik duygularını geliştirebilmelerine katkıda bulunabilmek. Şu anda okullarda kampanyanın tanıtımını yapıyoruz. Öğrencilerden bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz"

Öğrencilere sponsor oldukları yetim çocukların bütün bilgilerinin verilerek, o yetimle özdeşleştirildiğini anlatan Bülbül, projenin dışında da çeşitli etkinliklerle yetimlere sahip çıktıklarını belirterek, "Kahramanmaraş'ta yaklaşık 500 yetim kardeşimiz var. Bunlar her ay düzenli olarak ziyaret ediliyor ve rutin olarak barınma, gıda, giyim ve eğitim gibi birçok ihtiyaçları gönüllü ailelerimiz tarafından düzenli olarak karşılanıyor" diye konuştu.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Şanlıdağ da projeyle okullarına gelen görevliler sayesinde tanıştığını ifade ederek, şimdiye kadar 9 kumbara getirdiklerini, 6 sınıfın ise hala çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.