Bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Ulu Cami'nde bir araya gelen bir grup, ikindi namazının ardından hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan'ın kıldırdığı namazın ardından, Ramazan ayında İslam dünyasındaki, savaş, çatışma, baskı, şiddet, sürgün ve işgallerrin bitmesi için dua edildi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya genelinde mağdur ve mazlum durumdaki insanların İslam coğrafyasında yaşadığını söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların herkes tarafından bilindiğini, buna Mısır'ın da dahil edildiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mısır'daki darbeden dolayı Gazze'deki kardeşlerimizin durumu iyice zorlaştı. Gazze tünellerinden giriş çıkışlar engelleniyor. Hiç bir yerde insanların özgür yaşam hakkı elinden alınmamalıdır. Mısır'da yaşanan olayları kınamaktan bile aciz duruma düşen Batı dünyası, kendi değerlerini kaybetmektedir. Kendi ürettikleri, söyledikleri değerlerin aslında savundukları değerler olmadıkları görülmüştür."

"Helvadan put yapıp acıkınca da onları yiyorlardı" sözünü anımsatan Yılmaz, şimdi Batı'nın bu söz gibi hareket ettiğini belirterek, "Kendi değerlerini bile hiçe sayıyorlar. Müslümanların yaşadığı bölgelerde özgürlük, Batı için sıkıntı gibi gözüküyor. Bu çok üzücü bir durum" dedi.

Yılmaz, İHH olarak Mısır'da bugünden itibaren Rabiatu'l-Adeviye meydanında iftar ve sahur yemeği vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.