THK Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı HANÇERLİ, Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa DEMİRKOL ile  THK Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut HOPUR, 2. Başkan Cemil ÖNDER ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Şükrü KOCATEPE'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette THK Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut HOPUR Vali Şükrü Kocatepe'ye kulüp faaliyetleri hakkında bilgi sundu. “Kulübün üç yıl önce kurulduğunu, bu üç yıl içerisinde Yamaç Paraşütü sporunu belirli bir seviyeye getirdiklerini” söyleyen Hopur, “Kahramanmaraş'ın hem coğrafi hem de iklim ve hava akımları yönünden bulunmaz bir yer olduğunu, 15 gün önce Yedi Kuyular mevkiinden yapılan uçuşta tüm bölge rekorlarının kırıldığını” ifade etti.

Hopur,  “kendisinin 90 km mesafe yaparak Şanlıurfa'ya gittiğini, GAHAK Başkanı Ömer TURGUT'un  55 km mesafe yaparak kendi rekorunu kırdığını, yine MAHAVK 2. Başkanı Cemil ÖNDER'in ilk XC uçuşu olmasına rağmen 40 Km ve 3650 m irtifaya çıktığını” söyledi.  

MAHAVK Başkanı Hopur şöyle devam etti:

“Bu gelişmelerden sonra  Türkiye'deki  pek çok Yamaç Paraşütü pilotları Kahramanmaraş'ta uçmak için talepte bulundular. Türkiye Havacılık Federasyonu da 2014 yılı Türkiye Şampiyonasının Kahramanmaraş'ta yapılabileceğini düşünmektedir.”

Hopur ayrıca Ramazan Bayramından sonra Narlı'da yapılacak olan Yamaç Paraşütü Festivaline Vali Şükrü Kocatepe'yi davet etti.

Vali Şükrü Kocatepe'de  “kulüp faaliyetlerini takdirle izlediklerini, bu tür sporların Kahramanmaraş'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını ve valilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını” ifade etti.

THK Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı HANÇERLİ'de yaptığı açıklamada  THK Kahramanmaraş şubesinin faaliyetleri hakkında bilgi sundu. “THK gelirlerini teşkil eden Fitre-Zekat ve Kurban deri gelirlerinin yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma Vakfına, yüzde 10'u Kızılay, Diyanet Vakfı ve Çocuk Esirgeme Kurumu arasında pay edildiğini, yüzde 40'ı ile de ülkemizde vuku bulabilecek orman yangınlarının önlenmesi amacıyla yangın söndürme uçağı alımına devam edildiğini” söyleyen Hançerli  “2 yıl önce kurulan THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi'nin ilk ön lisans mezunlarını bu yıl verdiğini, 2 yıl sonra Pilot adaylarını mezun vereceğini” söyledi.