Vali Şükrü Kocatepe, 16 bin kişinin kaldığı çadır kenti ziyaret etti. Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile marketleri gezerek yetkililerden bilgi alan Kocatepe, Suriyelilerle de görüştü.

Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Birleşmiş Milletler'in (BM) her Suriyeli için aylık 80 TL yardım yapmaya başladığını belirterek, çadır kentte kurulan 3 marketle Suriyelilere, kendi ihtiyaçlarını karşılayıp, kendi yemeklerini pişirme imkanı sağlandığını söyledi.

Marketlerdeki bazı ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ederek, tepki gösteren Kocatepe, "Burada vebal var, günah var. Böyle şey olur mu?" dedi.

Sistemin yeni kurulduğunu ve fiyatlara baktıklarında biraz farklı olduğunu gördüklerini anlatan Kocatepe, şöyle konuştu:

"Bizim korktuğumuz da bu zaten. Onun için özellikle ihaleye çıkarken her 3 marketin de aynı kişi tarafından alınmamasına dikkat ettik. Şartnamemizi ona göre yazdık. Bir market ihalesini alan diğerine giremedi. Bunların üçü de şimdi ayrı ayrı kişilerin. Yani aralarında rekabet oluşsun, fiyat dengesi oluşsun diye ama tabii burası biraz şehirden uzak bir yer olduğu için baktık fiyatlar, özellikle sebze, meyve de farklı gibi geldi. Mesela domates 1,90 TL görünüyor. Ama sanıyorum 1,50 civarında gibi. Karpuz, patates, biber gibi sebze ve meyve fiyatlarında şehirden biraz farklılık var gibi gördük. Arkadaşlarımız kontrol edecekler. Biz şartnamemizde bunları müeyyidelendirdik."

Kocatepe, kent merkezindeki marketlerle fiyatları karşılaştırıp her yüksek ürün için ceza uygulaması yapacaklarını vurgulayarak,  "Bundan sonra denetimimiz daha sıkı olacak. Her malın fiyatı farklı bir fiyatsa her mal için ceza vereceğiz. O zaman akılları başlarına gelir. Belirli rakamlar koyduk" diye konuştu.

Kocatepe'nin tepkisi üzerine, market yetkilileri etiket fiyatlarını düşürdü.