Afşin Belediyesince başlatılan "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" projesi kapsamında, İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, işitme engellilerle daha iyi iletişim kurabilmek için belediye ve kamu personellerine yönelik işaret dili eğitimi verildi.
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere Afşin Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Kaymakam Ali Edip Budan, ilçede işitme ve konuşma engeli vatandaşların iletişim sorununu ortadan kaldırmak için söz konusu projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Budan, işitme engelli vatandaşlar için bütün kamu kuruluşlarının en az bir işaret dili bilen personel bulundurması gerektiğini anımsattı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de resmi kayıtlara göre Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işitme ve konuşma engelli bulunduğunu söyledi.

İlçelerinde işitme ve konuşma engelli vatandaşların sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Güven, şunları kaydetti:

"İşitme ve konuşma engelli kişilerin büyük bir çoğunluğu iletişimlerini işaret dili kullanarak aşıyor. Engelli vatandaşlarımız, işaret dili bilmeyen engelsiz insanlarla iletişim kurmada sıkıntı yaşıyorlar. Sosyal Belediyecilik alanında birçok önemli projeye imza atan belediyemiz bu soruna bir çözüm bulmak amacıyla 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' projesini başlattık. Engelsiz insanların da işaret dilini öğrenmesini sağlayarak iletişimlerini kolaylaştırmak, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak onların sosyalleşmesi noktasında çaba göstermek amacı güdüyoruz."

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ FOTOĞRAFLARI

Bu arada Budan ve Güven'in konuşmalarını, eğitmen Dilek Karaoğlan, işaret diliyle aktarıldı.

Konuşmaların ardından 120 saatlik kurs programını tamamlayan 43 kursiyer, sertifikalarını aldı.