Hollanda'nın Overıjsel, Groningen ve Gelderland eyaletlerinde faaliyet gösteren Katılımcı Veliler Birliği (UVBO), aralarında, Hollandalıların da bulunduğu çok sayıda kişiyi Tiel şehrinde iftarda buluşturdu.

Rüya Kongre ve Konferans Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 750 kişi katıldı. İftar sofrasında, UVBO tarafından başlatılmış olan 'Afrikalı ihtiyaç sahibi kişilere Ramazan kumanyası' kampanyası çerçevesinde Afrika için yardım toplandı. Senegal'de bulunan Time To Help Hollanda Temsilcisi Ömer Tozkoparan ile canlı bağlantı yapıldı. Tozkoparan Hollandalı Türklerin vermiş oldukları yardımları birebir yerine ulaştırdıklarını söyledi.

Katılımcı Veliler Birliği İftarında bir konuşma yapan İlahiyatçı Adem Eliaçık, Ramazan Ayı’nda kardeşlik ve paylaşma duygularının en yüksek seviyede yaşandığına dikkat çekti.

İftara katılan Hollandalı Judith van Hartogh, "Bu ayda kendimizi hesaba çekiyoruz. Fakir ve muhtaç kimseleri düşünüyoruz. Allah'a olan inanç ve kulluğumuzu sorgulama fırsatı buluyoruz. Hollanda'daki insanların, kimseyi hor görmeden kardeşçe ve dışlanmışlık hissine kapılmadan özgürce yaşamalarını ve Ramazan'ın bereketinden istifade etmelerini arzuluyorum." dedi.