Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, kadınların toplumun her alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek kadının mutsuz olduğu yerde toplumun mutlu olamayacağını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilciliği tarafından üyelere ve kadınlara yönelik yemekli program düzenlendi. İris Kafe Restoran’da verilen yemeğe İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, sendika üyeleri ve kadınlar katıldı. Yemek sonrası bir açıklama yapan Sendika İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, kadının toplumdaki önemine değindi. Kayaaslan, “Bugün ülkemiz gerek insan hakları gerekse kadınlarımızın genel durumu açısından hiç de parlak bir karneye sahip değildir. Özellikle son yıllarda yaşanan hukuksuzluklar ve hak ihlalleri, sosyolojik olarak zaten kırılgan olan kadın hakları konusunda toplumda ciddi tahrifatlara kapı aralamaktadır. Dünyada ve ülkemizde kadınların üç temel sorunu vardır. Bunlar, emeğinin sömürülmesi, cinsel kimliğinin istismar edilmesi ve şiddettir." dedi.

"MİLYONLARCA KADIN DÜŞÜK ÜCRETLE ÇALIŞTIRILMAKTADIR"

Milyonlarca kadının, tarımda, ev hizmetlerinde, çocuk bakımında her türlü güvenceden mahrum olarak düşük ücretle çalıştırıldığını vurgulayan Kayaaslan, "Binlerce kadın, çalıştığı ortamlarda, sokakta, evde birilerinin ahlaki zaaflardan kaynaklı saldırılarına maruz kalmaktadır. Her yıl yüzlerce kadın, bizzat eşinden, ailesinden ya da başkalarından gördüğü şiddet sonucu zarar görmekte hatta hayatını kaybetmektedir. Sadece geçen yıl, resmi verilere göre 300’e yakın kadın cinayete kurban gitti. Binlercesi, şiddete, tecavüze, tacize kötü muameleye maruz kaldı. Ne yazık ki toplumdaki erkek egemen anlayış, hukukun işleyişinde de kendini göstermekte, kadınının varlığını tehdit eden davranışların failleri çoğu kez düşük cezalarla kurtulmaktadır. Oysa başta hayat hakkı olmak üzere, kadının her türlü hakkı uluslararası ve ulusal hukuk tarafından güvence altına alınmıştır. Bu nedenle, özellikle ölümle sonuçlanan vakalarda hukuk tavizsiz şekilde işletilmeli, hafifletici sebepler adı altında katiller lehine cezai indirimlere gidilmemelidir. Hukuki düzenlemelerimizde eksiklikler ve yanlışlıklar varsa bunlar vakit yitirmeden düzeltilmelidir." diye konuştu.