Yüzgeç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, velilerin çocuklarını milli, manevi, ahlaki ve dini değerlerinin gelişmesi, farklı bir atmosfer solumaları arzusuyla imam hatip okullarına gönderdiklerini söyledi.

İmam hatip okullarının 6'ncı sınıfında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında "İbadete başlama" konusunun yer aldığını anlatan Yüzgeç, çocukların namaza başlaması ve namazı sevmeleri için geçen yıl İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Namaza başlama" etkinliği düzenlediklerini anımsattı.

Bu etkinlikle çocukların namaza alışmasını amaçladıklarını ve çocukları hediyelerle ödüllendirdiklerini belirten Yüzgeç, bu yılda benzer nitelikte "Namaza niyet töreni"ni gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Etkinliğe din kültürü öğretmenlerinin aracılığıyla velilerin de davet edildiğini ifade eden Yüzgeç, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin ve velilerin isteği, iştiyakıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kesinlikle bir zorlama, baskı olmamıştır. Gönül rızasıyla yapılan bu programın benzerinin Osmanlı'da "Bed'i Besmele" ya da "Amin Alayı" adıyla yapıldığını biliyoruz. Tarihimizin özünde, kökünde bu etkinlik vardır. Osmanlı'da çocukların 4  yaş, 4 ay ve 4 günlükken dini eğitime başlaması esas alınıyordu. Kaldı ki orada 4 yaşında uygulanan bu geleneğe burada ilkokulu bitirmiş 5'inci sınıfa başlamış öğrencilerimiz katılmıştır. Çocuklarımızın 7 yaşından itibaren namaza başlaması gerektiği İslami bir kaidedir. 7 yaşında çocuk namaza alıştırılır, ısındırılır, 10 yaşında başlanır. 40 gün boyunca namazına dikkat eden öğrencileri ödüllendirdik."

Söz konusu programın basında farklı biçimde yer aldığını dile getiren Yüzgeç, şöyle devam etti:

"Bu gazete tarafını bugüne kadar belli edememiştir. Her zaman bir taraftan bir tarafa yol almış bir gazetedir. Türkiye'de artık 411 eli kaosa kaldıran zihniyette, Meclis'te 'dışarı' tam tamı çalanlar da, Ayşe'yi tatile çıkaranlar da, demokrasiye balans ayarı çekenler de tozlu raflarda yerini almıştır. Yeni Türkiye'de kimsenin insanların yaşam biçimine, dini inancına, değerlerine, baskı yoktur, kimsenin de kendi dini inancını başkasına dikte etme gücü yoktur. Medya üzerinden insanların yaşam biçimini şekillendirmeye çalışan, ahlak ve dini değerlerini yaşamasına engel olmaya çalışan, gündemi maniple etmeye çalışan gazeteyi, haberi kınıyoruz."