62 yaşındaki emekli öğretmen Dilbirliği, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu'nun amacının Türkiye'yi büyük birlik altında toplamak olduğunu belirtti.

Yüreğinin yandığını, bu düşüncelerle "ne yapabilirim Muhsin başkan için?" diye düşündükten sonra yola çıkmaya karar verdiğini söyleyen Dilbirliği, şunları kaydetti: 

"Bir şey yapabilme fikri aslında 2-3 yıldan beri düşündüğüm bir şeydi. O yüzden de ancak bir ay öncesinden buna karar verdim. Ne kadar zor olsa da bunu yapabileceğimi gözüm kesiyordu. 6 Mayıs'ta saat 6.00'da arkadaşlarımın uğurlamasıyla yola çıktım. 7 ile ulaşarak Kahramanmaraş'a geldim. Yol boyunca bazı şeyleri de atlattım bunlar tabii normal. 2 defa aşırı yağmura tutuldum elbiselerim üzerimde kurudu. Allah'ın hikmetiyle hastalığa falan yakalanmadım. Hatta yola çıkmadan öncekinden de sağlamım."


- Keş Dağı'na çıkıp Türk bayrağı diktiler

Keş Dağı'na çıktığını ifade eden Dilbirliği, yıllar önceki acıyı bir kere daha yaşadığını söyledi.

Rahmetli Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği yeri bir kere daha görünce içinin yandığını ifade eden Dilbirliği, "Bir kere daha büyük üzüntü duyduk. Liderimizi rahmetle andık. 5 saatte 6 arkadaşla Keş Dağı'na çıktım. Olay yerini bir kere daha gördüm. Oraya 6 metre uzunluğundaki Türk bayrağı diktik. Kur'an-ı Kerim okudu arkadaşımızın biri, biz de fatiha okuduk. Allah binlerce kez rahmet eylesin." diye konuştu.

BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ ise hiçbir nizami alem ülkücüsünün teşekkür beklemeyeceğini fakat Mahmut Kemal Dilbirliği'ne teşekkür ettiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'na olan sevdasını ancak bu kadar kanıtlayabileceğini söyledi.