Kimse Yok Mu Derneği Ramazan ayı boyuncu günlük bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. Son günde ise dar gelirli ailelere 5’er kişilik çikolata, şeker ve lokumdan oluşan bayram şekeri paketlerini dağıttı. 300 aile ferdine ise bayramlık elbise hediye edildi.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle başlattığı iftar yemeği, iaşe paketi dağıtımını 300 aile ferdine toplamda bin 500 kişiye bayramlık kıyafeti ve 310 aileye bin 550 kişilik bayram şekeri paketi dağıtımı ile sonlandırdı. Geleneksel olarak 6 yıldır Ramazan ayında sürdürdüğü iftar çadırı uygulaması yerine bu yıl evlere kadar yemek dağıtımı şeklinde değiştiren Kimse Yok Mu Derneği, bir ay boyunca 5 ayrı mahallede bin 500 kişilik yemek dağıtımı yaptı. Ramazan ayının ilk günlerinde bin kişilik olarak ayarlanan iftarlık dağıtımı, taleplerin artmasıyla birlikte dernek tarafından bin 500 kişiye çıkartıldı. Hayırseverlerin desteği ile yapılan iftarlık dağıtımında, bağışta bulunan insanlar bizzat yemek dağıtımına Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak katıldılar.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Hacı Osman Büyükata, hayırseverlerin katkısıyla bir Ramazan ayını da tamamladıklarını söyledi. Dernek Başkanı Büyükata, Ramazan ayının ilk gününden itibaren iftar yemeği dağıtımı yaptıklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayının ilk günü belirlenen ailelere günlük bin kişilik yemek veriyorduk. Ancak taleple birlikte biz bu sayıyı bin 500 kişiye çıkarttık. İftar çadırı kurma yerine 5 ayrı mahallede dar gelirli ailelerimize ulaştık ve evlerine kadar yemek dağıtımı yaptık. Bu uygulamada en çokta hayırseverlerimiz tarafından büyük takdir topladı ve devam edilmesi yönünde destek geldi. Biz Ramazan ayı sonrasında farklı çalışmalarımız olacak. Kardeş aile uygulamamız yoğunlaşacak ve hayırseverlerimiz kendileri için seçtiğimiz kardeş ailelerle buluşacaklar.” dedi.

Hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür eden Büyükata, geçmiş yıllara göre Kimse Yok Mu Derneği’nin yardımlarına katkı sağlayanların sayısında artış olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayının son iftar yemeği dağıtımında dar gelirli ailelerimizin bayram şekeri ve bayram kıyafetleri de unutulmadı. 310 ailemiz için hazırlanan 5’er kişilik bayram şekeri paketlerini teslim ettik. 300 ailemizin fertlerine, çocuklarına bayramlık kıyafetlerini teslim ettik. Hayırseverlerimizin Mübarek Ramazan ayında yapmış oldukları bu hayırları Allah kabul etsin. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.