İftar programı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İftarda yemekler yendikten sonra, Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Nuh BARAKLI bir açılış konuşması yaptı. Ardından Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ günün önem ve manası üzerinde konuşma yaptı. Milletvekili İmran KILIÇ’ın Danışmanı Nadir YILDIRIM, Milletvekilimizin “Ramazan” konulu şiirini okudu. İftar programına iştirak edemeyen Milletvekillerinin mesajı okundu.
İftar programı çay salonunda çay içilerek tanışma ve güzel sohbetler gerçekleştirilerek devam etti. Yine burada da şiirler okundu. “Her beş Maraşlılın altısı şairdir” sözü burada da tecelli eyledi. İftar programı sanki bir şiir programı gibi dolu dolu gerçekleşti.  9 Haziran 2016 gecesinde Kırıkkale'de Kahramanmaraş rüzgarı esti.  
Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Derneğinin Kırıkkale Öğrtetmenevi’ndeki iftarına, Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, aslen Kahramanmaraşlı olan Kırıkkale Yahşihan Kaymakamı Ferhat ÖZEN, yine Kahramanmaraşlı olan İl Müftüsü Bekir GEREK, Malatyalı olmakla beraber liseyi Kahramanmaraş’ta okuyan Defterdar Veysi ŞAHİN, Kamuda Ahlak ve Adalet Üzerine birçok seminer ve konferanslar gerçekleştiren Yönetimde Ahlakî Değerler Platformu Başkanı Ahmet SANDAL, Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan FİŞENK, Ankara Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Abdurrahman KÖROĞLU, Kahramanmaraşlılar Vakfı Başkanı Mahmut BEYAZIT, Kırıkkale Üniversitesine görev yapan Kahramanmaraşlı öğretim görevlileri ve birçok hemşehrimiz ile ayrıca başka memleketlerden de misafirler katılmıştır.

HABER FOTOĞRAFLARI

İftar programı sonrası Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan Nuh BARAKLI katılımcılara teşekkür etmiştir. Hemşehrilik bağlarını güçlendirmek adına, birlik ve beraberlik adına, Kahramanmaraş’ımızın kültürünü geniş kitlelere tanıtmak adına bu tür iftar programları büyük fayda sağlamaktadır.