Samsun'un İlkadım ilçesinde yıllardır tinercilerin mekanı olan metruk bina mahallelinin korkulu rüyası oldu.

Samsun’un İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Ebu Suud Efendi Caddesi üzerinde, Gazipaşa İlköğretim İlkokulunun hemen yanında bulunan tarihi bina, yıkılma tehlikesinin yanı sıra tinercilerin de uğrak yeri olması nedeniyle mahalle halkını endişelendiriyor. Kısmi olarak alınan güvenlik önlemleri sebebiyle kaldırımın da işgal edildiği sokakta öğrenciler kaldırımı kullanamamaları nedeniyle işlek cadde içinden yürümek zorunda kalıyor. Geçmiş yıllarda bir çok kez yangın ve bıçaklanma olaylarının yaşandığı bir polisin de yaralandığı binada mahalle sakinleri balkondan dışarı bakmaya dahi korkuyor. Yıllardır mahalle halkının tepkisine rağmen yetkililerin ve ilgililerin ilgisizliğinden şikayetçi olan mahalle sakinleri artık yıkılmak üzere olduğunu düşündükleri bina ile alakalı çözüm bulmasını istiyorlar.

Metruk bina çevresindeki sokakları kullanmamaya özen gösteren mahalle sakinlerinden Okşan Ergün, “Evimize gidip gelirken, hatta balkonda otururken bile rahatsız oluyoruz. Okulun hemen yanı başında. Hem araçlar hem de yayalar için ciddi sıkıntı oluyor. Geceleri olduğu kadar gündüzleri de güvenli değil.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Sefer Yılmaz ise binanın mahalleli için huzursuzluk kaynağı olduğunu söyleyerek, “Bu bina tinerci ve balici gençlerin uğrak mekanı. O kadar ki, bu kontrolsüz ve sahipsiz gençler, tuvalet ihtiyacını bile açıktan yapacak kadar pervasız hareket ediyorlar. Çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Yetkililer durumun farkında. Şikayetlerimizi sağır sultan bile duydu. Ama ne ettiysek bu çirkin harabeye çare bulamadık.” dedi.