Milli Kahraman Kırşehirli Mehmet Çavuş'un İstiklâl Madalyası, oğlu Yaşar Canpolat'a takdim edildi.

Çanakkale Savaşı'nda Cesaret Tepe Savunması'nda gösterdiği büyük cesaret ve yararlılıktan dolayı Çanakkale'de adına anıt yapılan İstiklal Savaşı Gazisi Kırşehirli Mehmet Çavuş adına düzenlenen İstiklal madalyası ve beratı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk tarafından oğlu Yaşar Canpolat'a takdim edildi.

Askerlik Şube Başkanı İlhan Güneş, Mehmet Çavuş'un torunu ve Kırşehir Kent Konseyi yöneticilerinin katıldığı törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, 1911-1923 yılları arasında başta Çanakkale olmak üzere 12 yıl süreyle çeşitli cephelerde İstiklal Savaşı'na katılan ve büyük yararlılıklar gösteren Milli Kahraman Mehmet Çavuş'un, terhis olduktan sonra Çiçekdağı ilçesine bağlı Safalı köyünde mütevazi bir hayat sürdüğünü söyledi.

Mehmet Çavuş'un Çanakkale Savaşı'nda komutanının şehit olması üzerine bölük komutanlığını üstlendiğini ve bugün Cesaret Tepe olarak bilinen alanı büyük bir kahramanlıkla savunduğunu belirten Vali Şentürk; "Mehmet Çavuş, daha sonra da Trablusgarp ve Kafkas cepheleri başta olmak üzere İstiklal Savaşı'nda önemli kahramanlıklar göstermiştir. 1923 yılından itibaren İstiklal Savaşı Gazisi olarak Çiçekdağı ilçesine bağlı Safalı köyünde mütevazi bir hayat sürmüştür. 1972 yılında vefatının ardından Milli Kahramanımızın madalyası ve beratı da kaybolmuştur. Yapılan girişimler sonucunda Mehmet Çavuş adına yeniden İstiklal madalyası ve beratı hazırlanmıştır. Bu madalyayı ve beratı oğlu Yaşar Canpolat'a takdim ediyorum." dedi.

Bugün Cesaret Tepe'de yükselen anıtın Mehmet Çavuş adına yapıldığını belirten Vali Şentürk, Mehmet Çavuş adına Kırşehir'de de görkemli bir anıt yaptıracaklarını ifade etti.

İstiklal Madalyası ve beratını Kırşehir Valisi'nden alan Mehmet Çavuş'un oğlu Yaşar Canpolat da konuşmasında, İstiklâl Madalyası'nın kendisine verilmesinden dolayı onur duyduğunu ve bu madalyayı ömrünün sonuna kadar gururla taşıyacağını söyledi.