Muğla'da haşereyle (vektör) mücadele kapsamında hizmet verecek olan 153 personel ve 51 araç tanıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vektörle mücadeleyi temmuz ayında Fethiye ilçesinde başlatmıştı, kasım ayında il geneline yayıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, yerel seçimlerden sonra vektörle mücadelenin Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini hatırlatarak, bu çerçevede çalışmalarına hemen başlattıklarını söyledi. Koç, "Vektörle mücadele çalışmalarına 45 tane ilaçlama aracı, 6 tane hizmet aracı, 153 personelimizle hızlı ve etkin şekilde başlayacağız. Tüm Muğla'da vatandaşlarımızın rahat ve sağlığı için vektörle mücadelemiz yıl boyu sürecek." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın büyükşehir olmasından önce vektörle mücadelenin ayrı ayrı ilçe belediyeleri tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Gürün, "Muğla'da temmuz ayından itibaren başlayan ve kasım ayında devam eden vektörle mücadele için 51 araç, 153 personel, 6 veteriner hekimle ekiplerimizi güçlendirdik. Muğla ili genelinde çağdaş, çevreci, biyosidal ürünlerle ilaçlamayı Büyükşehir Belediyesi yapacak. İl genelinde altı merkezden yıl boyunca hizmet vereceğiz. Daha önceleri ilçe belediyelerimize mali yük getiren bu hizmeti ilçelerde, mahallelerde Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Vatandaşlarımızın rahatı ve sağlığı için vektörle mücadeleye büyük önem veriyoruz." şeklinde konuştu.