Show TV ekranlarında sahur programı sunan Mustafa Karataş Hoca'ya büyük ayıp. Bir izleyicinin sorduğu "İftardan sahura kadar üflesek caiz midir?" sorusu şok etti. Sorunun ardında cinsellik mi vardı. Mustafa Karataş kimdir? Mustafa Karataş Hoca'nın eşi kimdir ne iş yapıyor adı nedir? 

Sahur programında sorulan soruları yanıtlayan Mustafa Karataş Hoca kendisine yöneltilen  "İftardan sahura kadar üflesek caiz midir?" sorusunu anlamakta zorlandı. Soruyu defalarca okuyan ama bir türlü anlamayan Hoca cevap da vermedi.

Sosyal medyada olay olan ve büyük tepki alan soruyla ilgili çeşitli youmlar yapıldı. Yapılan yorumların büyük kısmında sorunun cinsellik içerdiği ve cinsel ilişkiye girmekten bahsedildiği ileri sürüldü. Ancak kesin bir ifadeye yer verilmedi.

Mustafa Karataş'ın bu videosu paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırarken, birçok kişi dinin bu tarz saçma konulara alet edilmesini sert bir dille eleştirdi.

Mustafa Karataş


Mustafa Karataş Kimdir?

Mustafa Karataş, 20 Mart 1961 tarihinde Sivas-Gürün'de doğmuştur. 5 yaşında iken Karabük'e göç ettiler. ilkokulu ve ortaokulu Karabük'te okuyan Mustafa Karataş İmam Hatip Lisesi'ni Kastamonu'da başlayıp Sakarya'da bitirmiştir. 1980 yılında İstanbul'a gelip, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1984 yılında mezun olmuştur.

Aynı üniversitede 1989 yılında Hadis Yüksek lisansını, 1998 yılında Doktorasını tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yardımcı Doçent olarak, 2008 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Rehberlik Danışmanlık Birimi Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevler yapmış olan Karataş, Güzel Sanatlar/Hüsn-ü Hat ve Hadis dersleri verdi ve Hadis alanında birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetti.Otuzdan fazla ilmi makalesi yayınlanan ve pek çok eseri ve tebliğleri bulunan Karataş, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konferans verdi.

2004 yılından itibaren televizyon programı yapan Mustafa Karataş, bugüne kadar Cuma Sabahları ve Muhabbet Kapısı olmak üzere beş yüzden fazla canlı yayın gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Mustafa Karataş, yurt içi ve yurt dışı konferanslarına, İHAM onursal başkanlığına ve televizyon programlarına devam etmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Mustafa Karataş, evli ve dört çocuk babasıdır.

Mustafa Karataş

Başlıkta "Mustafa Karataş'ın eşi ve kızı kimdir?" yazdık. Bunun nedeni haklarında bilgi verecek olmamız değil. Google arama motorunda en çok yapılan aramalar arasında bu keilmelerin yer almasıdır.

Ailesini çok fazla göz önüne çıkarmayan ve sade bir hayat sürmeye çalışan Mustafa Karataş hocanın ailesinin bu denli merak edilmesi de çok ilginç.