Yeşilay cemiyeti K.Maraş şube başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklamada yaklaşık 35 yıldır binlerce vatandaşımızın ölmesine ve yüz binlercesinin  sakat kalmasına, milyarlarca dolarlık ekonomik kayba sebep olan PKK terörünün bitirilememesinin en büyük sebeplerinin başında rant kavgaları ve kaçakçılık gelmektedir. Bunun da başında uyuşturucu ticareti geliyor. Kurt bulanık havayı sever, istikrar istemeyen bazı iç ve dış baronlar bölge insanının kanı ve göz yaşı üzerine kurulan bu denklemi tıkır tıkır işletiyorlar ve milyonlarca dolarlık servetlerine servet katmaya devam ediyorlar.Zaman gazetesine teşekkür

Zaman gazetesi K.Maraş temsilcisi Kenan İçen'e  bu duyarlı yayıncılık anlayışından dolayı  plaket veren Timurbanga, zaman gazetesine büyük bir emek ve özveriyle hazırladığı “esrar tarlaları” haberinden dolayı teşekkür ediyorum ve yetkililere soruyorum; bu tarlalar bugün mü öğrenildi? İstihbarat  ve yetkili birimler daha önce bunu bilmiyorlar mıydı? On binlerce gencimizi  uyuşturucu bağımlısı yapan bu örgütün en büyük gelir kaynağı olan Hint keneviri tarlalarının kökünün kurutulmasının yanında Afganistan ve Irak üzerinden ülkemize sokulan esrar, eroin, kokain ve morfin gibi uyuşturucularında biran önce denetim altına alınması PKK'nın yemek borusunu tıkayacaktır. Zira Diyarbakır ile Bingöl arasında yıllık 500 ton uyuşturucu üretilmektedir.üretilen bu uyuşturucunun çoğu da bu ülke insanının zehirlenmesinde kullanılmaktadır.

Timurbanga sözlerini şöyle tamamladı; 13-15 yaşlarında ki gençlerin uyuşturucu almadan dağa çıkması ve insan öldürmesi mümkün değildir. Uyuşturucunun önlenmesi PKK'yı bitirecek en büyük darbedir. Çocuğunu uyuşturucuya ve terör örgütüne kaptıran, kaptırmayan Kürt'üyle Türk'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle tüm insanlara sesleniyorum lütfen çevrenizdekileri uyarın hiç kimsenin “ bana değmeyen yılan bin yaşasın” demeye hakkı yoktur. Zaman topyekûn teröre ve uyuşturucuya hayır deme zamanıdır.

EĞİTİM EĞİTİM

Olayın diğer bir yönü güneydoğunun eğitim seviyesini yükseltmek, bu da ancak ve ancak ya batıdan gönüllü, branşlarında söz sahibi, fedakar öğretmenleri doğuya götürmekle mümkündür yada doğudaki öğrencileri milli eğitim SBS sistemiyle ortaokul seviyesinde batıya taşımakla mümkün olacaktır. Aksi takdirde yetersiz ve idealist olmayan eğitim kadrolarının elinde yetişen gençlerin dağa çıkması engellenemeyecektir. Zira hakkıyla eğitim yapan okulların ve öğrenci yurtlarının PKK tarafından yakılması bunun bir ispatıdır.