KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 71-67 yendikleri maça ilişkin, "Sahamızda kazanmamız gereken bir maçtı, kazandık" dedi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarlarına galibiyet hediye etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Haklı bir galibiyet elde ettiklerini belirten Avcı, "Sahamızda kazanmamız gereken bir maçtı, kazandık. Aslında çok kötü oynamadık, ben takımı kötü yönettim, öyle düşünüyorum. Aklımız, Çarşamba günü FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yapacağımız maçtaydı. Birkaç oyuncumu korumaya aldım" diye konuştu.

Maçın bu nedenle başabaş geçtiğini dile getiren Avcı,  "Genel anlamda takımın direncinden ve mücadelesinden memnunum. Puan maçıydı, önemli olan o puanı almaktı, aldık. Skorun fazla önemi yok. Hatay Büyükşehir Belediyespor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

 

- Hatay Büyükşehir Belediyespor cephesi

Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise Kayseri'ye kazanmak hedefiyle geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.

Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik eden Kalaycıoğlu, "Rakibimiz ligin çok güçlü takımlarından biri. FIBA Kadınlar Avrupa Lİgi'nde mücadele ediyor. Kayseri'ye kazanma hedefiyle gelmiştik ama bunu başaramadık. Oyuncularımın mücadelesinden memnunum. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.