Aslen Kahramanmaraşlı olan ancak yıllardır Antakya'da yaşayan Mehmet Harmankaya, günde 50-60 bardak arasında değişen oranlarda salep sattığını belirtti. Salebin bardağını 2,5 TL'den tüketici ile buluşturan Harmankaya, özel tarifiyle yaptığı salebin çok sevildiğini ve birçok hastalığa şifa olarak tüketildiğini ifade etti. Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan salebin yararlarını anlata anlata bitiremeyen Harmankaya, "Salepteki ana tat orkide çiçeği kökü ve damla sakızındandır. İlk yudumda içinizi ısıtan o ferahlıktan öte bir tat veren de orkide çiçeği kökü ve damla sakızıdır. Orkide çiçeği kökü çok nadir bulunan ve çok pahalı bir bitki, ben de Kahramanmaraş'tan getirtiyorum. Kilosu 300 TL civarında ve 1 kilo orkide çiçeği kökünden yaklaşık 100 gram çıkıyor. Orkide çiçeği kökünü ezerek salebe ekliyorum. Pahalı ama salebin olmazsa olmaz malzemesi orkide çiçeği köküdür" diye konuştu. Orkide çiçeği kökü ve damla sakızıyla pişirdiği salebin salebin sindirim sistemine yardımcı olduğunu, cinsel gücü artırdığını, göğsü yumuşatarak soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi geldiğini söyleyen Harmankaya, her yerde satılan nişastayla süt karıştırılarak yapılan salepten bu faydaların alınamayacağını sözlerine ekledi.