Silifke Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan Nikâh Memurluğu, 2014 yılında 820, 2015 yılının ilk iki ayında ise 114 çifte nikâh kıydı.

Silifke Belediyesi tarafından yeni yapılan Nikâh Salonu, ilçe sakinlerinin beğenisini toplarken, nikâh kıymak amacıyla gelen çiftler içinde her türlü kolaylığın sağlandığı açıklandı. Evlendirme Memurluğuna gerekli evrakların teslim edilmesinin ardından, işlemlerin kısa bir süre içerisinde tamamlandığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre Silifke’de 2011 yılında 455, 2012 yılında 462, 2013 yılında ise 510 çifte nikâh kıyıldı.

Vatandaşların nikâh işlemlerini yaptırmak üzere müracaat ettiği çift sayısında, 2011, 2012 ve 2013 yıllarına oranla 2014 yılında önemli bir artış yaşandı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Daha önceki yıllarda yaşlı, nefes darlığı ile engelli vatandaşlarımızın çıkmakta zorlandığı ve belediye binamızın üçüncü katında hizmet veren Nikâh Salonumuzu, bahçesi olan geniş ve nezih bir binaya taşıdık. Engelli bireylerimiz ve yaşlılarımızın rahatça girebileceği bir bina haline getirdik. Hem geniş bir salona kavuştu hem de çiftlerimiz, aileleriyle rahat bir ortamda nikâh kıyabiliyorlar. Nikâh Memurluğu personellerimiz de, çiftlerimize gereken kolaylığı ve yardımı sağlıyorlar’ diye konuştu.