Mersin’in Silifke ilçesinde protokol, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen kuş bakışı teknik gezi uçuşuna katıldı.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çamdüzü Orman Şefliğinden havalanan yangın helikopteri, Silifke, Taşucu, Kuş Cenneti, sahiller ve Kızkalesi üzerinden yaylalara geçerek, geziye katılanlara bölgeyi kuş bakışı inceleme imkanı sundu. Kaymakam Şevket Cinbir ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yangın helikopteriyle ilçenin kuş bakışı görünümünü yakından inceledi. Kaymakam Cinbir, Silifke’nin kuş bakışı görünümüyle daha geniş bir coğrafyaya hakim olduğunu belirterek, "İlçemiz sahilleri, yaylaları ve ormanlık arazileriyle muhteşem bir görüntüye sahip. Böylesine eşsiz bir güzelliğe sahip şehirde görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. Helikopterimizle artık yangınlara daha hızlı müdahale edebiliyoruz. Bu keşif uçuşunu bizlere sağlayan ve emeği geçen Orman İşletme Müdürümüz Mustafa Arslan ve ekibine çok teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise "Silifke ilçemizi ilk kez havadan görme imkânına sahip oldum. İlçemizin doğal güzelliğini gördüm ve bir kez daha ilçemle gurur duydum. Bizlere bu imkânı sağlayan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan ve ekibine teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, gezinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Türkiye'de en çok ağaçlandırma çalışması yapan bölge müdürlüğü olarak seçildiğini anımsatarak, "Düzenlemiş olduğumuz teknik geziyle ilçe protokolümüze şehrimizi kuş bakışı inceleme imkânı sağladık. Sahillerimiz ve ormanlık bölgelerde yapmış olduğumuz çalışmaları da bu gezi sayesinde görmüş olduk.
Doğal bir afet olan orman yangınlarıyla mücadelede iş makineleri, arazözler, su tankları ve karadan yangına müdahale eden diğer ekiplerle birlikte yangın söndürme amaçlı helikopterlerimiz de görev almaktadır. Bölge Müdürlüğümüzde görevli helikopterler bölgemizdeki orman yangınlarının söndürülmesinde mücadele ettiği gibi Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Konya gibi civar Orman Bölge Müdürlüklerinde çıkan çeşitli orman yangınlarına da başarıyla müdahalede bulunmaktadırlar." şeklinde bilgi verdi.