Ankara’nın en çok okunan haber sitesi Haberankara, Wonders Balo ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği 2’nci yıl kutlamasıyla ödül dağıttı. Gecede Yenimahalle Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan YENİKART projesi, yılın en çok okunan sosyal proje ödülüne layık görüldü.

Yıldönümünü ödüllerle taçlandıran Haberankara’nın yemekli gecesine, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ASİAD Başkanı Barış Aydın, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Demir, iş adamları, milletvekili adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

'İNSAN ONURUNA YAKIŞIR YARDIM'

Horon gösterisiyle başlayan kutlamada en çok okunan sosyal proje ödülünü, Yenimahalle Belediyesi’nin 'YENİKART' projesi alırken, ödülü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına Yardımcısı Neslihanoğlu aldı. Ödülü TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’tan alan Neslihanoğlu, Yenikart projesinden bahsederek, “Haber Ankara’nın bu güzel ödülü Başkan Yaşar’ın adına, kadim dostu Sarıtoprak’tan almaktan onur duyuyorum. Projemiz 2010 yılında Belediye Başkanımız Fethi Yaşar tarafından hayata geçirilmiştir. Bu kartın amacı insanlara kolilerle, kutularla rencide ederek yardım yapmak değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yardım yapmaktır. Bu şekilde alt gelir grubundan ailelere verdiğimiz bu para kartla, aileler bizim verdiğimizi değil, kendi istediklerini alabilmektedirler. Şuan alt yapısını bizden alarak 97 belediye, Diyanet Vakfı ve Türk Kızılay’ı da bu projeyi uygulamaktadır” dedi.

'KENDİNİ YENİMAHALLE’YE ADAMIŞ BİR BAŞKAN'

Ödülü veren Sarıtoprak ise Başkan Yaşar’dan bahsederek, “1970 yılında üniversiteyi bitirip Ankara’ya geldiğimde herkesin yaptığı gibi bende Afyonluları aramaya başladım. Herkes iki kardeşi önerdi bana, biri Ahmet Yaşar biri Fethi Yaşar. 1970 yılında başlayan arkadaşlığımız hala devam etmektedir. Yenimahalle’ye aday olduğunda partisinin popülaritesi onu başkan yaptı. Ancak şimdi onun popülaritesi partisini sürüklüyor. Halka hizmet hakka hizmettir diye vatandaş için koşturuyor. Çok iyi ve başarılı bir belediye başkanı, kendini Yenimahalle’ye adamış bir Ankara sevdalısı, onun ödülünü vermek benim için bir gururdur” diye konuştu.