Kahramanmaraş Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Mehmet Akif EDİKLİ;  Başlatmış oldukları "Kardeşini Seç" ve "Kardeşin Kim" projeleri kapsamında okullarındaki her bir öğrencinin türk öğretmen ve öğrenciler ile kardeş yapıldığını söyledi.

Bu bağlamda bu çocukların her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü öğretmen ve öğrencilerin onlara destek olduğunu, bunu bu proje ile Kahramanmaraş'ta eğitim gören bütün suriyeli öğrencileri kapsayacağını dile getirdi.

Okul Koordinatörü Mehmet Akif EDİKLİ sözlerine şöyle devam etti; '' Okulumuzdaki suriyeli öğrencilerden belirlediğimiz yetim ve öksüz öğrencileri , ülkelerinde yaşamış oldukları olumsuzluklardan bir nebze olsa da uzaklaştırmak adına türk öğretmenlerimizin de desteğini alarak PİAZZA AVM de onları doyasıya eğlenmelerini sağladık. Çocukların yüzlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Bu etkinliğin bir ilk olduğunu bundan sonra da suriyeli öğrencilerle  piknik, gezi ve alışveriş etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz..."

Edikli Kahramanmaraş halkına seslenerek 'Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Özellikle yetim ve öksüz çocukların ellerinde tutup başlarını okşamamız Peygamberimiz (s.a.v.) hadis-i şeriflerine nail olmamız için önemidir"