Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, barındıkları çadır kentlerde kendileri için açılan Türkçe okuma yazma kurslarına ilgi gösteriyor.
     Kahramanmaraş çadır kentteki 128 Suriyeli, ortaokul ve üniversiteye hazırlık seviyesindeki Türkçe kursuna katılıyor. Sığınmacılar, Türkçeyi hayatlarının her alanında kullanmak istiyor.
     Çadır Kent Sorumlu Müdürü Zeki Evin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesiste 2 bin 272 Suriyeli öğrenciye 38 derslikte eğitim verildiğini söyledi.
     Suriyelilerin Türkçe'ye ilgi duyduğunu belirten Evin, üniversiteye hazırlık ve ortaokul seviyesindeki Türkçe kurslarına ise 128 Suriyelinin devam ettiğini ifade etti.
    
     -''Üniversitede okumak istiyor''-
    
     Suriyeli Reca Abid ise katıldıkları kurslar sayesinde Türkiye'yi ve Türk insanını daha da yakından tanıma imkanı bulduklarını söyledi.
     Türkçe öğrenerek Türkiye'de daha rahat hareket edeceğini belirten Abid, ''Türkçe öğrenerek hayatımızı değiştirmek ve üniversite eğitimi almak istiyoruz. Türkiye'nin bize verdiği hizmetlerden çok memnunuz'' diye konuştu.
     Abid, Türk Hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Hamid Hamidi de Türkçeyi çok sevdiğini belirterek, okula her gün Türkçe öğrenme tutkusuyla gittiklerini kaydetti.