Eskişehir'in merkez ilçe Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yılın ilk 5 ayında 299 sokak köpeği, 88 sokak kedisini sahiplendirdiği kaydedildi. Tepebaşı'nda, son 6 yılda ise 5 binden fazla sokak hayvanının sahiplendirildiği belirtildi.

Tepebaşı Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Doğal Yaşam Merkezi tarafından yılın ilk 5 ayında 299 köpek ile 88 kedi sahiplendirildi. Merkezde bulunan 387 köpek ve 183 kedi kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip takılarak alındıkları yerlere bırakıldı. Tedaviye muhtaç 314 sokak hayvanı ise tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu. Son 6 yılda ise 5 binden fazla sokak hayvanının sahiplendirildi.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının kent sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini, halk sağlığını esas alan bu uygulamalarının aralıksız süreceğini açıkladı. Yetkililer, yaz aylarında sokak hayvanlarının da yaşamının zorlaştığına dikkat çekerek duyarlı Tepebaşı sakinlerinin evlerinin önüne bir kap su ve yiyecek bırakarak zor durumdaki sokak hayvanlarına yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Sosyal çalışmalara da yer veren Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün, bu yıl ilçe genelindeki 39 okulda 2 bin 159 öğrenciyi çalışmalar hakkında bilgilendirdiği belirtildi. Proje kapsamında, Doğal Yaşam Merkezi'ni ise 6 bin 981 kişinin ziyaret ettiği vurgulandı.