Samsun’un Terme Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 'Terme’de Biyolojik Çeşitlilik Çalıştayı' düzenlenecek.

Program, 14 Mayıs Perşembe saat 10.00’da Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde başlayacak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un açılış konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de konuşma yapacak.

Çalıştayda, 'Biyolojik Çeşitlilik ve Önemi' hakkında OMÜ Fen-Ed. Fak. Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazmi Polat, 'Terme Faunasındaki Kuş Türleri ve Tehdit Kategorileri' konusunda Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, 'Terme Florasındaki Nesli Tehdit Altında Olan Bitki Türleri' hakkında Doç. Dr. Hasan Korkmaz, 'Terme Faunasındaki Balık Türleri ve Tehdit Kategorileri' konusunda Doç. Dr. Savaş Yılmaz, 'Terme Faunasındaki Doğal Hayvan Türleri ve Tehdit Kategorileri' konusunda Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 'Terme’deki Tabiat Çeşitliliği ve Vejetasyon Tipleri' hakkında Prof. Dr. Erkan Yalçın ve 'Terme Faunasındaki Böcek Türleri ve Tehlike Kategorileri' konusunda da Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Yanar konuşmalar ve değerlendirmeler yapacaklar. Çalıştay sonunda ortak değerlendirmede yapılacak.