Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırma Kahramanmaraş'la ilgili şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Tüm illerde konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyetini baz alarak yaptığı araştırmada illerin yaşam endeksini çıkaran TÜİK araştırmasının ilginç sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kahramanmaraş'taki konutların yüzde 20'sinin içinde tuvalet yok. Bu oranla Kahramanmaraş en kötü 15 ilden biri duurmunda. Yine Kahramanmaraş yüzde 11,6 lık işsizlik oranıyla 13. sırada yer alıyor. İşsizlik oranının yüsekliğinin şehrimizde bulunan Suriyelilerle ilgili olduğu düşünülüyor.

Kahramanmaraşlı 79 yılla en çok yaşayacağını uman iller sıralamasında 14. sırada yer alıyor.

EN ŞAŞIRTICI SONUÇ EĞİTİM VE SAĞLIKTA

Kahramanmaraşlı, Sağlığından memnuniyet duyan iller sıralamasında 51. sırada yer alırken Sağlık Hizmetlerinden memnun olan iller arasında ise bir anda fırlıyor ve 8. sıraya kadar yükseliyor. Yani Kahramanmaraşlı sağlığından memnun değil ama sağlık hizmetlerinden memnun...

Aynı gariplik eğitimde de göze çarpıyor. Eğitimde 60. sıralarda yer alan Kahramanmaraş konun "Kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyetine" geldiğinde ise 14. sıraya yükseliyor.

Araştırma bunların dışında da çok ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.

Tüm bunlarla birlikte Kahramanmaraşlının MUTLU olup olmadığıyla ilgili ortaya çıkan sonuç nedir? Bu ve benzeri sonuçlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız...

TÜİK KAHRAMANMARAŞ ARAŞTIRMASI İÇİN TIKLA