Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı, Karatekin Parkı’nda Çanakkale cephesinde savaşan Mehmetçik'in bir günlük iaşesi olan kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram etti, 'Çanakkale' isimli sergi açtı.

Katılımın yüksek olduğu etkinlikte konuşan TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, “Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında TÜRKAV olarak bayrağımıza rengini kanıyla veren, bu toprakların vatan olması için canlarını çekinmeden feda eden, dünya savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve mihnetle anıyoruz” dedi.

“Bizler burada o nesle, Asım'ın nesline layık olmaya, onların mirasına çocuklarımızın emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyor ve o ruhla yaşıyoruz” diyen Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımız bizlere kolay bir vatan bırakmadı. Onlar biliyorlardı bu son vatan parçası giderse bölünürse bir millet yok olur ve bu milletin yok olmasıyla din elden gider diye bu toprakları canlarının sonuna kadar, son damla kana kadar savundular. Genci ve yaşlısıyla evladını, Çanakkale’ye, cepheye gönderen ana bu aziz vatana düşman ayağını bastırırsan, sütümü sana helal etmem diyerek göndermiş, cephe gerisinde ya şehit ol, ya gazi diyerek yolunu beklemiştir.”

Konuşmanın ardından şehitler için okunan Hatm-i Şeref’in duası yapıldı. Program katılımcılara kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıtımı yapıldı.