Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınan misafirlerin Kurban Bayramı öncesi yaşadıkları hüzün yüzlerine yansıyor. Bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşayan Suriyeliler, Türkiye'nin yardımları sayesinde ayakta durmaya çalışıyor. 

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan sığınmacılar, savaşın uzamasından dolayı endişelerini dile getiriyor.

Muhammet Reslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'tan tek temennisinin gelecek bayramı beklemeden ülkelerine gitmek olduğunu söyledi.

Bayramlarda akrabalarının farklı yerlerde olduğunu ve bunun kendilerini üzdüğünü ifade eden Reslan, "Yarın bayram ancak vatanımızda ayrı kaldığımız için bun tam idrak edemeyeceğiz. Suriye'de savaş devam ediyor ve akrabalarımızdan sağlıklı haber alamıyoruz" dedi.

İbrahim Hammud ise Esed rejiminin devrileceği günü de bayram olarak kutlayacaklarını söyledi.

Suriye halkının direnmeye devam ettiğini anlatan Hammud, "Dünya zalim Esad'a da kalmayacak. Bizim asıl bayramımız vatanımıza döndüğümüz gün olacak. Türkiye bize sahip çıktı ama biz artık bayramları kendi vatanımızda kutlamak yaşamak istiyoruz" diye konuştu. 

Hasan Muhammed de 4 yıldır gönüllerince bir bayram geçiremediklerini dile getirdi. 

Vatan hasretiyle yanıp tutuştuklarını vurgulayan Muhammed,  "Artık bayramları kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşayan Muhammet Silo da Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce yapılan hava saldırısında 18 yaşındaki yeğeni ve bir çok yakınını kaybettiğini dile getirdi.

Savaşın bitmesini ve ülkelerine dönmeyi istediklerini söyleyen Silo, "Döndüğümüzde olayların biteceğini hayal bile edemiyorum, bakıyorsun olaylar tam bitecek başka birşeyler çıkıyor. Umudumuz yavaş yavaş tükendi" şeklinde konuştu. 

Ahmet Hammani ise Türkiye'de 5'inci bayramını geçireceğini ifade etti.