Nurdağı ilçesinde görev yapan Edebiyat Öğretmeni Nuh Evliyaoğlu ailesiyle birlikte Hatay Karayolunda seyir halindeyken İslahiye istikametinde yolda yaralı olarak gördüğü kuşu araçların altında ezilmesinden korkarak bulunduğu yerden alarak tedavisi için ilçedeki bir veterinere götürdü.

Evliyaoğlu, kuş türünü bilmediğini ve ilk kez gördüğünü ifade ederek, ayağındaki kırık nedeniyle kanaması olduğunu belirttiği veteriner Yusuf Yıldızgil'den üzgün haliyle hemen müdahale etmesini istedi. Veterinerin kuşun kırılan ayağını keserek tedavi etmesine gönlü razı olmayan Evliyaoğlu  "Vicdan azabından dolayı, üzerinden arabalar geçecekti,  aldım. Allah'ın yarattığına merhamet etmeyene hiçbir şeye merhamet etmez” diye konuştu.

Kuşun kırılan ayağını alçıya alarak tedavisini yapan Veteriner Hekim Yıldızgil “Eklem bölgesinden ayağı kırılmıştı. Tabi çok zor. İyileşmesi için usulüne uygun bir şekilde iki kemiği karşı karşıya getirip alçıya aldık. Ama yaptık. İnşallah umutluyuz. 25-25 Gün boyunca alçıda kalacak.ayağı. Ondan sonra alçıcısını alırız. Vitamin, antibiyotik desteği. Kırık var. Kırık bölgesinde kanama var. Hayvan da deminden beri baygın. İnşallah hocamın da emekleri boşa gitmez. Duyarlı bir insan olarak hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşun çektiği acıları yakından hissettiği yüzünden belli olan Edebiyat Öğretmeni Evliyaoğlu, veterinerin operasyonu boyunca kuşa sevgisini okşayarak gösterirken motivasyon olması için de evinde kafeste beslediği kuşları yanından ayırmadı. 

Evliyaoğlu, tedavisinin ardından kuşa evinde bakıp iyileşmesinden sonra doğaya bırakacağını kaydetti.