Kahramanmaraş Edebiyat-Sanat Derneği, Mehmet Akif Ersoy'u 150. Doğum Yılında Anma Programı Düzenledi Kahramanmaraş Edebiyat-Sanat Derneği, Mehmet Akif Ersoy'u 150. Doğum Yılında Anma Programı Düzenledi

İHH’nın  Mavi Marmara gemisi ile uluslararası sularda Filistin halkının özgürlüğü ve işgal edilen toprakların zulmünü dile getirmek için Mavi Marmara gemisinde yer alan Nuri Yıldız, yazarlık hayatına devam ederken bugün 11. kitabını çıkardı.  

photo1700052433 (1)
Onikişubat Belediyesi'nin hazırlamış olduğu Expo 2023 alanında yaklaşık bir hafta okuyucularıyla bir araya gelen Nuri Yıldız hem kitaplarını imzaladı hem de okuyucularıyla sohbet etme imkanı buldu. 

photo1700052433 (3)
Başta mavi Marmara’daki yaşanan hadiseler olmak üzere kitaplarını hangi olaylar üzerine kaleme aldığını anlatan Nuri Yıldız şunları söyledi: “Öncelikle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum; yazarız, şairiz. Uluslararası insani çalışmalar yapan bir aktivistim. Ama her şeyden önce mazlumlardan yana olan bir insanım. Bu kimlik ve kişiliğimizden dolayı Asya'da, Avrupa'da ve Afrika'da birçok ülke gezdim. Ziyaret ettiğimiz bu ülkelerde insanların ne halde olduğunu gördüm. Gördüğümüz ve tahlil ettiğimiz bu olaylardan sonra oturup yazmaya karar verdim. biliyorsunuz İHH'nın İsrail'in karasularına kadar uzanan bir mavi Marmara hikayemiz vardı Ben de o gemide yer alıyordum ve yazarlık hayatıma burada not aldığım olayları konu edinen kitapla başladım. Mavi Marmara seyir defteri. Daha sonra O gemide yer alan başka ülkelerden aktivist yazar ve hanımefendilerle yaptığım söyleşiyi kitaplaştırdım. Bunun adına da mavi Marmara'da beyaz güvercinler ismini verdim. Oraya da bir not düştüm, kadınlar isterse dünya değişir şeklinde. 3. kitabımın ismini ise İnadına İnsanlık olarak belirledim Kübalı bir gencin bana verdiği ilhamla inadına insanlık kitabı böylece yazıldı. daha sonra Türk eğitim sistemini eleştirdiğim Topukları Taşa Vurmak isimli eserimi kaleme aldım. Çünkü gerçekten de Türk eğitim sisteminde gençlerimizin büyük bir çoğunluğu acı ve ıstırap yaşıyorlar. Bunu büyüklerimizin de görmesini istiyorum. Daha sonra Romalılar hikayeler ve şiirler içeren kitaplar yazdım. En son öykü kitabımı çıkardım, depremden sonra yazdım bunu. İçerisinde daha çok aşk, acı ve hüzün şiirlerim olan, depreme ait 5 şiirimin de olduğu eserinin adını depremden Öte ismini koydum. Ayrıca Hanzala kitabımı yazdım. Bu kitabın içerisinde de tek şiir var. Ben hiç kimseye zarar vermedim. Özellikle az gelişmiş ve batı güdümlü devletlerin İsrail karşısında hiçbir şey yapamayacaklarını bir kez daha anladık. Bizim az gelişmiş devletlerin liderlerine sözümüz şu, adam olun.” 

photo1700052433 (2)