2010 yılında 616 kişi KPSS sorularını çalarak sadece devlet kapısında işe girmedi, 616 bin kişinin, ümitlerini, hayallerini çaldı.

   

Yalnız, ben bu torpil olayını yıllar boyu gerek polislik sınavlarında, gerekse KPSS’de soruları çalınıp yandaşlarını,  cemaat mensuplarını torpille öne geçirenlerin yaptıklarını duyardım.
   

Sırf sınıf geçmek için kendi kendine kopya çekse insan, bunun öğrencilik maceraları arasında bir anı olarak başkasına zararı yoktur. Yani başka birinin yerini işgal etmiyorsun, işini çalmıyorsun. Sadece sınıf geçiyorsun.
   

Ama bu KPSS imtihanın da kopya çekmek hele hele soruları çalıp bir de örgütlü bir organizasyonla, yüzlerce kişiyi ön sıralara taşımak ve devletin en şaşalı işlerine sokmak büyük günah.
   

En büyük kul hakkı…
   

Nice genç, dağda bayırda çalışarak dirsek çürüterek, gece gündüz çalışarak birkaç puan fazla alabilmek için helalinden evine para götürmek için çalışıyor.
   

Sen… Her kimsen...  Kimin adamıysan…
   

Bir gece de, ‘’ha iyi oldu, KPSS ile bizim dangalaklar iş bulamazdı böylece işe adam almamız kolaylaştı’’ diyen emek hırsızları, Müslüman’ım diye kendinizi avutun..
   

‘’O’’ hakkını yediğiniz garibanlarla ahiret gününde karşılaştığınızda ne yapacaksınız?
   

Bunlarda kumpas ise…
   

Ellerini semaya açarak’’KPSS sınavında ve Polislik sınavında, yolsuzluk olduğunu düşünenlerin  Allah belasını  versin! Diye  beddua eden şahıs,  acaba rahat uyuya biliyor musun?