Antalya Usulü Tarhana Çorbası tarifi

Malzemeler: 1 su Bardağı Tarhana, 8 su bardağı normal su veya et suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 baş Sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ adet Limon, 2 tatlı kaşığı tuz. 

Yapılışı: Ezilmiş ve suda erimiş tarhanayı tencereye koyunuz. Üzerine azar azar 8 bardak suyu ve salçayı koyup karıştırınız. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynayan çorbaya haşlanmış yeşil mercimek ile nohutları, tereyağını, limon suyunu, tuzu katınız. Yaklaşık 10 dakika karıştırarak kaynatmadan sonra kavrulmuş sarımsak dilimlerini ekleyip, ocağın altını kapatınız.

Tarif 2

Tarhana Çorbası (Antalya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

1 adet domates

1 yemek kaşığı biber salçası

4 çorba kaşığı tepeleme toz tarhana

4 çorba kasesi su

1 çay kaşığı Kuru nane

1 çay kaşığı Tuz (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz )

1-2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı yağ

İsteğe bağlı taze biber 1 adet

İsteğe bağlı içine önceden ıslatılmış nohut ya da küp küp doğranmış patates

Tarhana Çorbası (Antalya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesi rendeliyoruz. Tencereye yağı ekliyoruz domatesleri ve üzerine salçamızı da koyalım iyice kavrulmalı. Tuzu ekleyelim.

Ayrı bir çorba kasesinde tarhananın içine su koyalım ve sulandıralım (topak topak olmasını engelliyor bu durum).

Tencerenin içine suyu koyalım.

Daha sonra sulandırdığımız tarhanayı ekleyelim ve karıştıralım tarhana ve su tamamen özü birleşene kadar.

İçine kuru naneyi ekleyin. (Eğer patates ya da nohut koyacaksanız tarhanayı ekledikten sonra koyabilirsiniz)

Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabilirsiniz.

Kaynadığı zaman içine sarımsağı ekleyebilirsiniz.

Ve bi kaç dakika kısık ateşte kaynatın içime hazır nefis bir çorba.

Eğer nohut ya da patates koyduysanız bunlar pişince tarhananız içime hazır.