Malzemeler
Bir adet tavuk
500 gr. ceviz içi
Tuz
Biber
Karabiber.
250 gr. bayat ekmek
Bîr demet maydanoz
Tarif
Ceviz içi iki defa et makinesinden geçirilir.
10 dakiÂka evvel ıslatılmış ekmeğin 1/2'si sıkılarak biraz kırmızı biberle cevize ilâve edilir. Tekrar geçirilir.
Çekme esnaÂsında cevizin bıraktığı yağda iki kaşık kadar ayrıldıktan sonra tekrar çekilerek ekmek ilâve edilir.
Biraz tavuk suÂyu konularak boza kıvamına getirilmiş haşlanmış tavuk eti ince ince didiklenir.
Servis tabağına konur.
Tuz, karabiber serpilir.
Hazırlanan ceviz salçası üzerine dökülür.
Ayrılan yağ gezdirilerek dökülür.
Maydanozla süslenir.