Malzemeler

Bir adet tavuk
500 gr. ceviz içi
Tuz
Biber
Karabiber.
250 gr. bayat ekmek
Bîr demet maydanoz

Tarif

Ceviz içi iki defa et makinesinden geçirilir.
10 daki­ka evvel ıslatılmış ekmeğin 1/2'si sıkılarak biraz kırmızı biberle cevize ilâve edilir. Tekrar geçirilir.
Çekme esna­sında cevizin bıraktığı yağda iki kaşık kadar ayrıldıktan sonra tekrar çekilerek ekmek ilâve edilir.
Biraz tavuk su­yu konularak boza kıvamına getirilmiş haşlanmış tavuk eti ince ince didiklenir.
Servis tabağına konur.
Tuz, karabiber serpilir.
Hazırlanan ceviz salçası üzerine dökülür.
Ayrılan yağ gezdirilerek dökülür.
Maydanozla süslenir.