Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacıyı kendinden geçiren soru. Bir Ortadoğu yemeği olan Falafel Temel Olarak Hangisinden Yapılır? Falafel yemeğinin malzemeleri nelerdir? Falafel yemeğinin tarifi nedir? Ayrıntılar haberimizde.

Geleneksel Bir Ortadoğu yemeği olan "falafel" temel olarak hangisinden yapılır?

Falafel Tarifi (Lübnan Mutfağı)

Falafel Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım su bardağı köftelik bulgur, 1 adet beyaz soğan, 3 diş sarmısak rendesi, Yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kişniş, 1 adet büyük boy yumurta, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kotanyi değirmen serisi chili(kırmızı biber), 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kotanyi değirmen serisi karabiber, 1 tatlı kaşığı susam , 2 çorba kaşığı tahin, 2-3 çorba kaşığı galeta unu (kıvamına göre artırılabilir), 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım paket kabartma tozu.

Falafel Yapılışı
Bir kabın içine bulguru koyalım ve yarım su bardağı sıcak su ile ıslatılıp, 10 dakika bekleyelim. Başka bir kabın içine bulgur ve galeta unu hariç tüm malzemeyi koyalım ve robottan geçirelim. Hazırladığımız harcı bulgurun içine ilave edelim. Daha sonra galeta ununu ilave edip, 1-2 dakika yoğuralım. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim. Bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Falafelimizi, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.