Sakarya mutfağının farklı ve lezzetli yemeklerinden biri de Kaşnuka. Pırasa ve mısır unu ile hazırlanan yemek hem kahvaltılardan akşam yemeğine kadar tüm öğünlerde sevilerek tüketilir. Çayın yanında da oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır.

Kaşnuka Malzemeleri

2 Yumurta

1/2 Su Bardağı Süt

1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Mısır Unu

1/2 Su Bardağı Un

1/2 Kg Pırasa Veya 4-5 Dal Taze Soğan

1 Paket Kabartma Tozu

Tuz

Kaşnuka Yapılışı

Pırasaları ayıklayıp yıkayarak ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın

Çırpma kabına yumurtaları, sütü, sıvı yağı alıp çırpalım.

Mısır ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile veya mikserin düşük ayarıyla karıştıralım.

Pırasaları ekleyip bir kez daha karıştıralım.

25-30 cm. çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.

Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında hamurun üzeri pembeleşene dek pişirelim.

Kürdan kontrolüyle piştiğine kanaat getirdiğinizde fırından alalım.