Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, büyükşehir yasası ile belde ve köylerin hizmetten mahrum kaldığını söyledi. Peri, yasanın mutlaka değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Peri, 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaları kapsamında gittiği Yavuzeli ve Araban’da vatandaşlarla buluştu. Büyükşehir yasasından kaynaklanan şikayetler aldıklarını dile getiren Peri, CHP’nin iktidar olması halinde büyükşehir yasasını değiştirmek için kolları sıvayacaklarını belirtti. Peri, “Gittiğim bütün köylerde, hizmetlerin yetersiz kaldığı yönünde şikayetler aldım. Vatandaş hizmet alamadığını söylüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yeteri kadar ulaşamadığını ve bir çok sorunla karşılaştıklarını söylüyor. Biz CHP olarak bu yasayı gözden geçirip yenileyeceğiz.” dedi.

'KÖY HİZMETLERİ VARKEN HİZMET GİDİYORDU'

Köy Hizmetleri varken köylere daha fazla hizmet gittiğinin altını çizen Peri, “Köy Hizmetleri ve bazı ilçelerin belediyeleri kapatıldı. Köyler ve belediye olan bazı ilçeler mahalle oldu. Tüm hepsi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Şu anda Araban ve Yavuzeli köylerini gezdik. Yolları delik deşik. Alt yapı sorunları var. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki hepsine yetişemiyor. Vatandaş da bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor. Bizden yasanın değiştirilmesini ve köy hizmetlerinin yeniden kurulmasını dahi isteyenler var. Biz bu yasayı köylerdeki vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek şekilde yenileyeceğiz.” şeklinde konuştu.

MAZOT VE ELEKTRİK SIKINTISI

Peri, kapatılan köy hizmetleri ve belediyelerin yerine o anlayışı devam ettirilecek bir yapı oluşturulamadığını savundu. Köylülerin bir diğer sorununun da elektrik ve mazot fiyatları olduğuna dikkat çeken Peri, “Biz söz verdik. Mazot kesinlikle 1.5 lira olacak. Mazotun maliyeti 1.2 lira. 1.5 liradan versek yine zarar etmiyoruz. Hep kaynak soruluyor. Kaynağa gerek yok, zaten maliyetinin üzerinde satılacak. Çiftçimizi destekleyeceğiz. Çiftçimiz kazanırsa kentimiz ve ülkemiz kazanır. Köylerden kentlere göç önlenir. Gezilerimizde de bize olan güvenlerinin tam olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.